lunes, 23 de octubre de 2017

TRADUÏM LA RECEPTA DE LA DOAE

RECEPTA EN CATALÀ

Canelons

INGREDIENTS:
3 llaunes de tonyina (de les petites)
2 ous durs
10 olives sense pinyol
Mitja ceba
200 g de tomàquet triturat
10 plaques de canelons
formatge per gratinar
Mantega
Oli, sal i pebre
Per a la beixamel:
40 g de mantega
40 g de farina
400 ml de llet

PREPARACIÓ:
Començarem preparant la beixamel, desfent la mantega en un cassó i afegint-hi la farina. La deixarem coure lentament fins que perdi el gust a cru.
Poc a poc, i sense parar de remenar, hi anirem posant la llet calenta (alerta amb que no ens bulli quan l’escalfem), fins que agafi la textura adequada. Salpebrem la beixamel, i la reservem.
Mentre posem els ous durs a coure, en una paella amb una mica d’oli sofregirem la ceba tallada ben petita, i hi afegirem el tomàquet triturat coent-lo fins que estigui llest. Retirem del foc.
Pelem els ous durs i els tallem a bocins ben petits, de la mateixa manera que les olives. Ho afegim al tomàquet sofregit junt a quatre cullerades de la beixamel que havíem preparat, i la tonyina (de la que n’haurem escorregut l’oli). Reservem el farcit.
Coem les plaques de canelons segons les indicacions de l’envàs, les posem un moment en un bol amb aigua freda, i les deixem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb el farcit de tonyina, les cargolem, i les posem sobre una llauna de forn untada amb una mica de beixamel.
Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge per gratinar per sobre (nosaltres també hi hem ratllat una mica de parmesà), i uns trossets de mantega.
Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i ho deixem 5 minuts més al gratinador.



RECIPE IN ENGLISH

Cannelloni

INGREDIENT:
-3 cans of tuna (of the small rondones)
- 2 hard boils
- 10 olives without pineapple
- Half onion
- 200 g of chopped tomatoes
- 10 cannelloni plates
- Gratin cheese
- Butter
- Oil, salt and pepper
For béchamel sauce:
- 40 g of butter
- 40 g of flour
- 400 ml of milk

PREPARATION
We will start preparing the bixamel, undoing the butter in a saucepan and adding the flour. We will let it cook slowly until you lose your taste.
Little by little, and without stopping to stir, we will put hot milk (alert so that it does not boil us when it is heated), until it reaches the appropriate texture. Salpebrem the bechamel, and we reserve it.
As long as we put the hard boiled eggs, in a pan with some oil we will smother the carved onion very small, and we will add the crushed tomato, until it is ready. We will withdraw from the fire.
Peel hard boiled eggs and cut into small pieces, just like olives. Add to the sliced ​​tomato together with four tablespoons of the sauce that we had prepared, and the tuna (from which we have sliced ​​the oil). We reserve the filling.
Cut the cannelloni plates as indicated on the package, put them in a bowl with cold water for a moment, and we leave them in a bowl of thread to drain them. We fill them with the tuna filling, we screw them, and put them on a baking sheet filled with a little bit of bechamel.
We cover the cannelloni with the rest of bechamel, we put cheese on top of the grill (we have also grated some parmesan cheese), and a few pieces of butter.
We fry at 220ºC up and down for about 10 minutes, and leave it for 5 minutes at the grater.



RECETA EN CASTELLANO

Canelones
INGREDIENTES:
- 3 latas de tonina (de las pequeñas Rondonia)
-2 huevos duros
- 10 aceitunas sin hueso
- Media cebolla
- 200 g de tomate triturado
- 10 placas de canelones
- queso para gratinar
- Mantequilla
- Aceite, sal y pimienta
Para la bechamel:
- 40 g de mantequilla
- 40 g de harina
- 400 ml de leche


PREPARACIÓN
Comenzaremos preparando la bechamel, deshaciendo la mantequilla en un cazo y añadiendo la harina. La dejaremos cocer lentamente hasta que pierda el sabor a crudo.
Poco a poco, y sin dejar de remover, iremos poniendo la leche caliente (alerta con que no nos hierva cuando calentamos), hasta que adquiera la textura adecuada. Salpimentamos la bechamel, y la reservamos.
Mientras ponemos los huevos duros en cobre, en una sartén con un poco de aceite sofreímos la cebolla cortada muy pequeña, y añadiremos el tomate triturado cociendo hasta que esté listo. Retiramos del fuego.
Pelamos los huevos duros y los cortamos en pedazos muy pequeños, del mismo modo que las aceitunas. Lo añadimos al tomate sofrito junto a cuatro cucharadas de la bechamel que habíamos preparado, y el atún (de la que habremos escurrido el aceite). Reservamos el relleno.
Cocemos las placas de canelones según las indicaciones del envase, las ponemos un momento en un bol con agua fría, y las dejamos sobre un paño de hilo para escurrirlas. Las rellenamos con el relleno de atún, las atornillamos, y las ponemos sobre una lata de horno untada con un poco de bechamel.
Cubrimos los canalones con el resto de btechamel, ponemos queso para gratinar por encima (nosotros también hemos rayado un poco de parmesano), y unos trocitos de mantequilla.
Hornear a 220ºC arriba y abajo durante unos 10 minutos, y lo dejamos 5 minutos más al gratinado.




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